Por z ryżem i wołowiną

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 500 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 40 g mielonej wołowiny
  • 2 cebule
  • 2 pory
  • 1 szklanka kleistego ryżu
  • 1 łyżeczka kminku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Pory dokładnie umyć i podzielić na liście. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Dodać do niej mieloną wołowinę, doprawić szczyptą soli oraz pieprzu, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Ugotowana wołowinę wymieszać gotowanym ryżem oraz kminkiem, po czym uformować z tego małe rulony. Rulony zawinąć w liście pory i spiąć małymi wykałaczkami. Całość włożyć do rondla, zalać bulionem warzywnym i zagotować. Zagotowane odcedzić i podzielić na porcje.

0 komentarzy

Podobne przepisy