Zupa z kalarepy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Zupa z kalarepy

    Dodane przez: wd2005

    diekatrin / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 500 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 4 kromki chleba razowego
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • 2 ziemniaki
  • 1 kalarepa
  • 1 cebula
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Ziemniaki obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry i przypiec na ogniu. Kalarepę obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Następnie pokrojone warzywa oraz przypieczoną cebulę zalać bulionem warzywnym i gotować do miękkości składników. Pod koniec gotowania doprawić do smaku pieprzem i solą, dodać pokrojony drobno szczypiorek i ściągnąć z ognia. Gorąca zupę zalać śmietaną, wymieszać i przelać do miski. Podawać z chlebem razowym.

0 komentarzy

Podobne przepisy