Łosoś z majonezem i jabłkami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g wędzonego łososia
  • 150 ml majonezu
  • 2 jabłka słodko-winne
  • 1 cebula
  • pęczek rukoli
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Rukolę, szczypiorek oraz jabłka umyć i osączyć z wody. Następnie rukolę i szczypiorek pokroić drobno. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobna kostkę. Cebulę obrać ze skóry i pokroić drobno. Łososia pokroić na kawałki. Całość zalać majonezem, poprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy