Ciasteczka z dziurką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2405

Składniki:

  • 4 żółtka ugotowane na twardo
  • 4 żółtka surowe
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 20 dag masła
  • 1 kg mąki
  • proszek spulchniający
  • bakalie

Opis przygotowania:

Cukier utrzyj z masłem, dodaj surowe żółtka, potem przetarte gotowane, śmietanę i mąkę zmieszaną z proszkiem. Ciasto powinno być w miarę sztywne. Włóż je na noc do lodówki. Rozwałkuj i wytnij szklanką kółka, a środki naparstkiem. Posmaruj białkiem, posyp grubym cukrem oraz dowolnymi bakaliami. Piecz w gorącym piekarniku.

Autor: effi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów