Lasagna z mozzarellą i z zielonym serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1642
Lasagna z mozzarellą i z zielonym serem
fot. rai_19 / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g makarony lasagne
  • 20 g mozzarelli w plastrach
  • 20 g zielonego sera Sage Derby
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić w cienkie plastry. Następnie przełożyć do naczynia do zapiekania, polać oliwą z oliwek i keczupem, oprószyć pieprzem, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec do czasu, aż zacznie się rumienić. Wtedy szybko wyciągnąć i dodać mozzarellę oraz pokruszony drobno zielony ser Sage Derby. Całość ponownie wstawić do piekarnika i piec w tej samej temperaturze do momentu, aż oba sery rozpuszczą się całkowicie. Wówczas wszystko wyciągnąć z piekarnika i udekorować natka zielonej pietruszki. Podawać w naczyniu, w którym się zapiekała.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów