Lasagna z mozzarellą i z zielonym serem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Lasagna z mozzarellą i z zielonym serem

    Dodane przez: iwona

    rai_19 / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 40 g makarony lasagne
  • 20 g mozzarelli w plastrach
  • 20 g zielonego sera Sage Derby
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić w cienkie plastry. Następnie przełożyć do naczynia do zapiekania, polać oliwą z oliwek i keczupem, oprószyć pieprzem, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec do czasu, aż zacznie się rumienić. Wtedy szybko wyciągnąć i dodać mozzarellę oraz pokruszony drobno zielony ser Sage Derby. Całość ponownie wstawić do piekarnika i piec w tej samej temperaturze do momentu, aż oba sery rozpuszczą się całkowicie. Wówczas wszystko wyciągnąć z piekarnika i udekorować natka zielonej pietruszki. Podawać w naczyniu, w którym się zapiekała.

0 komentarzy

Podobne przepisy