Tuńczyk z rzodkwią i cukinią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1734
Tuńczyk z rzodkwią i cukinią
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 ml mleka kokosowego
  • 40 g wędzonego tuńczyka
  • 2 zielone szczypiorki
  • 1 biała rzodkiew
  • 1 zielona cukinia
  • 1 cebula
  • sól

Opis przygotowania:

Rzodkiew oraz cukinie umyć i osączyć wody. Następnie zagotować 1 l lekko osolonej wody i sparzyć w niej całą cukinię. Następnie osączyć ją z wody, pokroić w cienkie, podłużne plastry, zrolować i spiąć wykałaczką. Rzodkiew obrać ze skóry, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, oprószyć szczyptą soli, zalać mlekiem kokosowym i odstawić na 15 minut do lodówki. Po tym czasie rzodkiew wyciągnąć z lodówki, dodać do niej pokrojonego na kawałki, wędzonego tuńczyka, wymieszać i dodać do całości. Wszystko udekorować szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów