Marynowane ośmiornice podawane na ciepło

magdam

Autor:

Przepisów: 90

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Marynowane ośmiornice podawane na ciepło

    Dodane przez: wd2005

    Kent Wang / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 160 g marynowanych ośmiornic
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • kilka liści sałaty
  • sól, pieprz do smaku

Opis przygotowania

Marynowane ośmiornice odsączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć na niej delikatnie mieszając ośmiornice. Po ok. 2 minutach dodać łyżkę masła, roztarty ząbek czosnku i wymieszać. Następnie wlać sok z cytryny, doprawić solą oraz pieprzem, wsypać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i przełożyć na rozłożone na półmisku liście sałaty. Danie podawać z pieczywem.

0 komentarzy

Podobne przepisy