Halibut z makaronem orkiszowym i orzeszkami pinii

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2052
Halibut z makaronem orkiszowym i orzeszkami pinii
fot. miriam_kato / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g mrożonych filetów z halibuta
  • 30 g makaronu orkiszowego świderki
  • 2 łyżki orzeszków pinii
  • 2 łyżki masła
  • 1 brokuł
  • 1 pęczek zielonego koperku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Filety z halibuta rozmrozić, oprószyć pieprzem oraz solą, przełożyć na sito w naczyniu do gotowania na parze, ugotować do miękkości i dodać do makaronu. Brokuła podzielić na różyczki, zalać lekko osoloną wodą, ugotować, odcedzić i dodać do składników. Masło stopić w rondelku, dodać do niego część pokrojonego drobno koperku (pozostałą część pozostawić do dekoracji), orzeszki pinii, oprószyć szczyptą soli i smażyć przez 40 sekund na małym ogniu. Potem ściągnąć z ognia i dodać do potrawy. Całość udekorować pozostawioną częścią zielonego koperku.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów