Mintaj z awokado i czerwoną kapustą

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g mrożonych filetów z mintaja
  • 2 awokado
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • pęczek zielonego koperku
  • natka zielonej pietruszki
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Kapustę czerwona poszatkować na grubej tarce jarzynowej, po czym wrzucić do 1 l lekko osolonej, wrzącej wody i trzymać przez 2 minuty. Następnie kapustę odcedzić i przełożyć na talerz. Mintaja rozmrozić, umyć, oprószyć pieprzem i solą. Następnie rybę obtoczyć mąką i smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gotową dodać do kapusty. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę i pokroić w cienkie plastry. Rozgrzać masło na patelni, dodać awokado, oprószyć szczyptą soli i smażyć przez 40 sekund na małym ogniu. Potem ściągnąć z ognia i dodać do potrawy. Całość polać sokiem z limonki zmieszanym z cukrem i udekorować zielonym koperkiem oraz natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy