Szpinak z rodzynkami, fasolą i skórką pomarańczową

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 3 łyżki czarnej fasoli w zalewie
  • 3 skórki z pomarańczy
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka rodzynek
  • sól

Opis przygotowania

Szpinak rozmrozić, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, zagotować i odcedzić. Skórki z pomarańczy sparzyć wrzątkiem, zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i połączyć ze szpinakiem. Dodać do tego sparzone i osączone z wody rodzynki, startą na drobnej tarce jarzynowej marchew oraz osączoną z zalewy, czarną fasolę. Cukier zmieszać z sosem sojowym, olejem sezamowym i kiedy się rozpuści, dodać do składników i dokładnie wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy