Ryba zapiekana z mozzarellą i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 7080

Składniki:

  • 500 g mrożonych filetów
  • 125 g sera mozzarella
  • 1/2 cytryny
  • kilka pomidorów koktajlowych
  • sól, pieprz do smaku

Opis przygotowania:

Filety rozmrozić, skropić cytryną i lekko podsmażyć na oliwie. Ser pokroić w plastry, a pomidory przekroić na połówki. Podsmażoną rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na niej położyć plastry mozzarelli i pomidory. Następnie polać wszystko odrobiną oliwy, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 220°C do momentu, aż rozpuści się ser.

Autor: magdam

0 komenatrzy

Podobne przepisy