Ryba zapiekana z mozzarellą i pomidorami

magdam

Autor:

Przepisów: 90

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 500 g mrożonych filetów
  • 125 g sera mozzarella
  • 1/2 cytryny
  • kilka pomidorów koktajlowych
  • sól, pieprz do smaku

Opis przygotowania

Filety rozmrozić, skropić cytryną i lekko podsmażyć na oliwie. Ser pokroić w plastry, a pomidory przekroić na połówki. Podsmażoną rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na niej położyć plastry mozzarelli i pomidory. Następnie polać wszystko odrobiną oliwy, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 220°C do momentu, aż rozpuści się ser.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się