Gulasz z cukini i pieczarek

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 100 ml białego wina wytrawnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 młoda zielona cukinia
  • 1 cebula
  • 1 łyżka kurkumy
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Cukinię oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Cukinię pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Do zeszklonych składników wlać wino wytrawne, dodać pokrojone pieczarki i dusić pod przykryciem przez minutę. Następnie dodać do tego koncentrat pomidorowy, wlać bulion warzywny, wymieszać i dodać pokrojoną cukinię. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, dodać kminkiem i dusić pod przykryciem do miękkości składników. Gotową potrawę ściągnąć z ognia i przełożyć do miski.

0 komentarzy

Podobne przepisy