Gulasz z kiełbasą i fasolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3254
Gulasz z kiełbasą i fasolą
fot. robin.norwood / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g kiełbasy śląskiej
  • 200 g białej fasoli w zalewie
  • 4 bułki zwykle
  • 2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki maki
  • 1 łyżka śmietany kremówki
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Marchew oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Marchew pokroić w kostkę. Szczypiorek pokroić drobno. W bułkach wydrążyć środki, a wydrążoną zawartość rozkruszyć drobno. Kiełbasę pokroić w cienkie plastry. Fasolę osączyć z zalewy. Obrać ze skóry cebule i czosnek, pokroić w drobna kostkę i razem zeszklić na mocno rozgrzanym oleju. Do zeszklonych składników dodać pokrojoną kiełbasę i zrumienić. Następnie całość zalać bulionem warzywnym, dodać pokrojoną w kostkę marchew, szczypiorek oraz fasolę i gotować na średnim ogniu przez 30 minut. Po tym czasie mąkę wymieszać ze śmietaną oraz rozkruszoną bułką, dodać do gotowanych składników, doprawić pieprzem oraz solą i gotować przez 3 minuty. Potem wszystko ściągnąć z ognia i przełożyć do wydrążonych bułek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów