Frytki z majonezem i płatkami bonito

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 20 g płatków bonito
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 1 czerwona cebula
  • olej do głębokiego smażenia
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać ze skóry, umyć i pokroić w poprzek na grubość 1 cm. Następnie rozgrzać mocno olej w rondlu, wrzucić pokrojone ziemniaki i usmażyć frytki. Usmażone ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu, oprószyć solą i wyłożyć na talerz. Następnie poleć je majonezem i pikantnym keczupem. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobna kostkę i dodać do pozostałych składników. Całość posypać płatkami bonito oraz pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy