Kalarepa panierowana z cebulą i pomarańczą

wd2005

Autor:

Przepisów: 3582

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 2 młode kalarepy
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 pomarańcza
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Pomarańczę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przełożyć na talerz. Ogórka pokroić w plastry i dodać do pomarańczy. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w plastry i dodać pozostałych do składników. Pokrojone składniki oprószyć szczyptą soli. Kalarepę obrać ze skóry i pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Jajko roztrzepać widelcem na talerzu ze szczyptą soli oraz mielonego imbiru. Bułkę tartą przesypać na drugi talerz. Pokrojone plastry kalarepy panierować w jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju na patelni na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i dodać do całości.

0 komentarzy

Podobne przepisy