Sałatka z ciecierzycy, kalafiora i groszku

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g zielonego groszku w zalewie
  • 200 g ciecierzycy w zalewie
  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 kalafior
  • 1 czerwona cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Kalafiora oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Następnie kalafiora podzielić na różyczki, zalać lekko osolona wodą, ugotować do miękkości i odcedzić. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Kukurydzę, ciecierzycę oraz zielony groszek osączyć z zalewy i połączyć z ugotowanym kalafiorem i natką zielonej pietruszki. Dodać do tego obraną ze skóry i pokrojoną w plastry cebulę. Całość oprószyć pieprzem oraz solą, wlać sok z limonki, po czym dokładnie wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy