Sałatka ze szpinaku, pomidórow, sera i awokado

(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1529
Sałatka ze szpinaku, pomidórow, sera i awokado
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 20 g sera pleśniowego
  • 5 dag orzeszków pinii
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 awokado
  • 1 pęczek szpinaku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Szpinak przełożyć do miski, dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe oraz pokruszony na kawałki ser pleśniowy. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Całość oprószyć pieprzem oraz solą, dodać orzeszki pinii i zalać oliwą z oliwek. Następnie wszystkie składniki wymieszać i odstawić na 15 minut do lodówki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy