Tatar koreański

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 3600
Tatar koreański
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 140 g polędwicy wołowej
  • 0,5 kg gruszek
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Polędwicę wołową oraz gruszki umyć i osączyć z wody. Gruszki obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w słomkę i przełożyć na talerz. Mięso pokroić na drobne kawałki. Następnie olej sezamowy połączyć z sosem sojowym, cukrem, sezamem oraz szczyptą soli i pieprzu. Dodać do tego pokrojone mięso, całość dokładnie wymieszać i dodać do gruszek. Na wierzch wyłożyć jedno żółtko.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów