Tatar koreański

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 140 g polędwicy wołowej
  • 0,5 kg gruszek
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Polędwicę wołową oraz gruszki umyć i osączyć z wody. Gruszki obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w słomkę i przełożyć na talerz. Mięso pokroić na drobne kawałki. Następnie olej sezamowy połączyć z sosem sojowym, cukrem, sezamem oraz szczyptą soli i pieprzu. Dodać do tego pokrojone mięso, całość dokładnie wymieszać i dodać do gruszek. Na wierzch wyłożyć jedno żółtko.

0 komentarzy

Podobne przepisy