Jajecznica z pieczarkami, porem i szynką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3048
Jajecznica z pieczarkami, porem i szynką
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 10 dag pieczarek
  • 5 dag szynki
  • 4 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Szczypiorek posiekać, pieczarki pokroić w plastry, por w krążki, a cebulę w kostkę. Rozgrzać olej na patelni dodać do tego pokrojone warzywa oraz pieczarki i smażyć przez 3 minuty. Jajka roztrzepać w misce, przelać do smażonych warzyw, dodać pokrojony szczypiorek, doprawić pieprzem oraz solą, wymieszać i smażyć do czasu, aż jajka się zetną. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do tego plastry szynki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów