Ziemniaki pieczone ze szparagami, serem i rukolą

wd2005

Autor:

Przepisów: 3584

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 ziemniaki
  • 2 plastry sera żółtego
  • 2 zielone szparagi
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Rukolę wyłożyć na talerz. Szparagi zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, pokroić na kawałki i dodać do rukoli. Ziemniaki pokroić na ćwiartki, zalać oliwą z oliwek, oprószyć pieprzem oraz solą i upiec do miękkości w piekarniku rozgrzanym do temp. 220 stopni. Pod koniec pieczenia dodać do tego plastry żółtego sera i kiedy ser całkowicie się roztopi, wyciągnąć z piekarnika i dodać do pozostałych składników.

0 komentarzy

Podobne przepisy