Ziemniaki pieczone ze szparagami, serem i rukolą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2261
Ziemniaki pieczone ze szparagami, serem i rukolą
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • 2 plastry sera żółtego
  • 2 zielone szparagi
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Rukolę wyłożyć na talerz. Szparagi zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, pokroić na kawałki i dodać do rukoli. Ziemniaki pokroić na ćwiartki, zalać oliwą z oliwek, oprószyć pieprzem oraz solą i upiec do miękkości w piekarniku rozgrzanym do temp. 220 stopni. Pod koniec pieczenia dodać do tego plastry żółtego sera i kiedy ser całkowicie się roztopi, wyciągnąć z piekarnika i dodać do pozostałych składników.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów