Pieczarki z grilla z rzodkiewką i rukolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2028
Pieczarki z grilla z rzodkiewką i rukolą
fot. Ron Dollete / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g dużych pieczarek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 mały seler
  • 1 pęczek rukoli
  • 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pieczarki oraz wszystkie warzywa umyć i osaczyć z wody. Pieczarki pokroić w cienkie plastry. Rzodkiewkę pokroić w talarki. Seler pokroić w słomkę. Czosnek obrać ze skóry i przepuścić przez praskę. Wlać do niego ocet balsamiczny, sos sojowy oraz oliwę z oliwek i posypać szczyptą soli oraz pieprzu. Dokładnie wymieszać, po czym dodać pokrojone grzyby i odstawić na 10 minut. Po tym czasie grzyby wyciągnąć z zalewy, przełożyć na tackę i piec przez 10 minut na rozpalonym grillu. Gotową ściągnąć z grilla, przełożyć na talerz i obsypać pokrojonymi warzywami oraz rukolą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów