Grzanki z wołowiną i brzoskwiniami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 250 g brzoskwiń w syropie
  • 40 g wołowiny bez kości
  • 6 łyżek oleju
  • 4 małe bułeczki pszenne
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • pęczek szczypiorki drobnego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Wołowinę umyć, osączyć z wody i pokroić w kostkę. Następnie oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć na patelni pod przykryciem na 4 łyżkach rozgrzanego oleju do miękkości. Potem ściągnąć z ognia i osączyć z tłuszczu. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać przekrojone w poprzek bułki i zrumienić. Na zrumienione bułki nałożyć musztardę i usmażone mięso. Brzoskwinie osączyć z syropu i dodać do potrawy. Całość posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy