Zupa ryżowa z kurczakiem i chili

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 ziarna pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • 2 cm imbiru
  • 1 l wody
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka mielonej papryki chili

Opis przygotowania

Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Dodać do tego obraną ze skóry oraz pokrojoną w plastry cebulę, liście laurowe i ziarna pieprzu. Następnie imbir obrać ze skóry, pokroić w plastry i dodać do mięsa. Wlać do tego 1 l lekko osolonej wody i gotować na małym ogniu. Ryż opłukać i dodać do gotowanych składników. Wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i gotować do miękkości. Gotową zupę przelać na talerz, oprószyć mieloną papryką chili i posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy