Risotto z burakami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 buraczki czerwone
  • 4 liścia bazylii
  • 2 szklanki ryżu
  • 2 placki tortilli
  • 1 mały seler
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Buraczki czerwone dokładnie umyć, zalać 1 l wody, ugotować do miękkości, odcedzić (wodę z gotowania pozostawić), obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Ryż opłukać pod bieżącą wodą. Następnie zalać wodą z zgotowanych buraczków, doprawić do smaku solą i ugotować na sypko. Potem odparować i połączyć z pokrojonymi buraczkami. Całość oprószyć pieprzem, wymieszać i przełożyć na talerz. Seler obrać ze skóry, ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody, odcedzić, pokroić w plastry i dodać do składników. Dodać do tego połamany na kawałki placek tortilli i całość udekorować listkami bazylii.

0 komentarzy

Podobne przepisy