Kapusta chińska z taglitelle i przegrzebkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2335
Kapusta chińska z taglitelle i przegrzebkami
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu tagliatelle
  • 4 przegrzebki mrożone
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 kapusta chińska
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 szklanka bulionu warzywnego z kostki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Kapustę chińską opłukać, zalać 1 l lekko osolonej wody, zagotować, odcedzić i wyłożyć na talerz. Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do kapusty. Przegrzebki rozmrozić, odciąć od muszli, oczyścić i pokroić na drobne kawałki. Następnie rozgrzać olej na patelni, dodać do tego obrany oraz pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać pokrojone przegrzebki, smażyć przez minutę, po czym dodać mąkę kukurydzianą, wlać bulion warzywny, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i zagotować. Potem zagotowane składniki dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów