Tonkatsu (kotlety wieprzowe)

wd2005

Autor:

Przepisów: 3495

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g schabu wieprzowego bez kości
  • 200 ml japońskiego sosu tonkatsu Bull-Dog
  • 30 g panierki Panko
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 1 kapusta pekińska
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Kapustę pekińską dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, osączyć, pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Mięso umyć, osączyć z wody, pokroić na porcje i utłuc na kotlety. Następnie oprószyć pieprzem oraz sola i panierować w roztrzepanych jajkach, potem mące, znów w jajkach i panierce Panko. Całość smażyć na złoty kolor z obu stron na 4 łyżkach rozgrzanego oleju. Potem osączyć z tłuszczu, pokroić na plastry o grubości 2 cm i dodać do kapusty. Gotowy sos tonkatsu przelać do malej miseczki i dodać do potrawy.

0 komentarzy

Podobne przepisy