Tonkatsu (kotlety wieprzowe)

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3044
Tonkatsu (kotlety wieprzowe)
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g schabu wieprzowego bez kości
  • 200 ml japońskiego sosu tonkatsu Bull-Dog
  • 30 g panierki Panko
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 1 kapusta pekińska
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Kapustę pekińską dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, osączyć, pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Mięso umyć, osączyć z wody, pokroić na porcje i utłuc na kotlety. Następnie oprószyć pieprzem oraz sola i panierować w roztrzepanych jajkach, potem mące, znów w jajkach i panierce Panko. Całość smażyć na złoty kolor z obu stron na 4 łyżkach rozgrzanego oleju. Potem osączyć z tłuszczu, pokroić na plastry o grubości 2 cm i dodać do kapusty. Gotowy sos tonkatsu przelać do malej miseczki i dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów