Kuskus z granatem i migdałami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3580

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 500 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 2 szklanki kaszy kuskus
  • 2 łyżki posiekanej drobno mięty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki migdałów
  • 1 granat
  • 1 pomidor
  • natka zielonej pietruszki
  • pieprz biały
  • sól

Opis przygotowania

Kuskus opłukać i odcedzić, po czym zalać lekko osolonym bulionem warzywnym, ugotować na sypko i odparować. Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidora pokroić w drobną kostkę i dodać do kuskusu wraz z pokrojoną drobno natką pietruszki, miętą oraz nasionami granatu. Migdały przełożyć na rozgrzana patelnię bez tłuszczu, smażyć przez 30 sekund, pokroić w plastry i dodać do pozostałych składników. Wlać do tego oliwę z oliwek, sok cytrynowy, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy