Kuskus z granatem i migdałami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2953
Kuskus z granatem i migdałami
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 500 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 2 szklanki kaszy kuskus
  • 2 łyżki posiekanej drobno mięty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki migdałów
  • 1 granat
  • 1 pomidor
  • natka zielonej pietruszki
  • pieprz biały
  • sól

Opis przygotowania:

Kuskus opłukać i odcedzić, po czym zalać lekko osolonym bulionem warzywnym, ugotować na sypko i odparować. Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidora pokroić w drobną kostkę i dodać do kuskusu wraz z pokrojoną drobno natką pietruszki, miętą oraz nasionami granatu. Migdały przełożyć na rozgrzana patelnię bez tłuszczu, smażyć przez 30 sekund, pokroić w plastry i dodać do pozostałych składników. Wlać do tego oliwę z oliwek, sok cytrynowy, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów