Guacamole z łososiem i tofu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1717
Guacamole z łososiem i tofu
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado
  • 20 g wędzonego łososia
  • 20 g wędzonego tofu
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu tabasco
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Awokado umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ zgnieść widelcem. Tofu sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, pokroić w drobną kostkę i połączyć z awokado. Łososia pokroić drobno i dodać do pozostałych składników. Dodać do tego sos tabasco, sok z limonki, obrany ze skóry oraz zmiażdżony praską czosnek, doprawić pieprzem oraz solą do smaku, wymieszać i przełożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy