Bruschetta z majonezem, krewetkami i winogronem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1534
Bruschetta z majonezem, krewetkami i winogronem
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g krewetek mrożonych
  • 50 g winogron ciemnych
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 bagietka
  • 1 cała limonka
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i pokroić w kostkę. Bagietkę pokroić na kromki. Majonez zmieszać z krewetkami, sokiem z limonki oraz winogronem, doprawić do smaku pieprzem i solą, a następnie dokładnie wymieszać. Limonkę umyć, osączyć z wody i pokroić w plastry. Wymieszane składniki przełożyć na pokrojoną bagietkę, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 350 stopni i piec przez 5 minut. Gotowe wyciągnąć, posypać pokrojonym szczypiorkiem i udekorować plastrami limonki.

1 komentarz

nie wyobrażam sobie pieczonego majonezu z krewetkami... bleeh

Podobne przepisy