Warzywa z piekarnika

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cukinia zielona
  • 1 bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 cebula biała
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w słomkę. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Cukinię pokroić w krążki. Bakłażana pokroić w plastry. Następnie pokrojone warzywa zalać oliwą z oliwek, oprószyć pieprzem, solą, kminkiem oraz majerankiem i odstawić na 15 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 stopni i piec do czasu, aż warzywa się przyrumienią. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy