Zupa Gyros

magdam

Autor:

Przepisów: 90

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 ml wody
  • 150g g wieprzowiny
  • 400 ml śmietanki słodkiej
  • 150 ml sosu do potraw z grilla
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • papryka mielona słodka
  • 1 opakowanie Fiz do zupy gyros
  • pieprz
  • sól
  • natka pietruszki do dekoracji

Opis przygotowania

Wieprzowinę umyć, pokroić na kawałki, doprawić solą i pieprzem. Następnie usmażyć ją na oliwie z dwoma rozgniecionymi ząbkami czosnku.
Następnie mięso przełożyć do garnka, zalać wodą, słodką śmietaną i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie oddać paprykę pokrojoną w paski, cebulę posiekaną i 1 ząbek czosnku. Wszystko zagotować na małym ogniu, wsypać fix do zupy gyros i gotować przez 15 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać sos do potraw z grilla, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką słodką.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy