Zupa Gyros

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4930

Składniki:

  • 400 ml wody
  • 150g g wieprzowiny
  • 400 ml śmietanki słodkiej
  • 150 ml sosu do potraw z grilla
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • papryka mielona słodka
  • 1 opakowanie Fiz do zupy gyros
  • pieprz
  • sól
  • natka pietruszki do dekoracji

Opis przygotowania:

Wieprzowinę umyć, pokroić na kawałki, doprawić solą i pieprzem. Następnie usmażyć ją na oliwie z dwoma rozgniecionymi ząbkami czosnku.
Następnie mięso przełożyć do garnka, zalać wodą, słodką śmietaną i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie oddać paprykę pokrojoną w paski, cebulę posiekaną i 1 ząbek czosnku. Wszystko zagotować na małym ogniu, wsypać fix do zupy gyros i gotować przez 15 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać sos do potraw z grilla, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką słodką.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

Autor: magdam

0 komenatrzy

Podobne przepisy