Naleśniki z łososiem i serem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Naleśniki z łososiem i serem

    Dodane przez: arek

    Nikchick / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 40 g wędzonego łososia
  • 40 g sera twarogowego
  • 2 papryki czerwone
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • pęczek pietruszki
  • Na ciasto naleśnikowe:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Z papryki usunąć nasiona. Jedną paprykę pokroić w drobna kostkę, drugą w całości położyć na talerzu. Całą paprykę napełnić pęczkiem zielonej pietruszki. Łososia oraz ser twarogowy przepuścić przez maszynkę do mięsa. Następnie dodać do tego pokrojoną drobno cebulę oraz paprykę, doprawić pieprzem i solą do smaku i dokładnie wymieszać. Przygotować ciasto na naleśniki: mąkę przesypać do naczynia, wlać do tego mleko, dodać szczyptę soli i wyrobić mikserem ciasto o konsystencji gęstej śmietanki. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i wlewać na nią ciasto. Smażyć z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przełożyć na stół, po czym nałożyć na nie wymieszane składniki, zwinąć w rulony, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do składników na talerzu.

0 komentarzy

Podobne przepisy