Tagliatelle z pieczoną wieprzowiną i pieczarkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2462
Tagliatelle z pieczoną wieprzowiną i pieczarkami
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g wieprzowej polędwicy
  • 30 g makaronu tagliatelle
  • 5 dag pieczarek
  • 5 łyżek oleju
  • 5 dag parmezanu w plastrach
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mielonego majeranku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron tagliatelle zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować, odcedzić i wyłożyć na talerz. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Mięso umyć, osączyć z wody, natrzeć pieprzem, solą oraz majerankiem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Następnie zalać olejem, posypać pokrojonymi pieczarkami, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec do miękkości. Upieczone wyciągnąć, pokroić w plastry, dodać do makaronu i polać sosem z pieczenia. Do całości dodać plastry parmezanu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów