Panga po peruwiańsku

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g pangi mrożonej
  • 200 g białej kukurydzy w zalewie
  • 20 g masła
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 2 cebule
  • 2 liście sałaty
  • 1 łyżeczka ostrej, mielonej papryki
  • biały pieprz
  • sól
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania

Liście sałaty umyć, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Pangę rozmrozić, oprószyć pieprzem, solą, mieloną papryką i smażyć do miękkości z obu stron na rozgrzanej oliwie. Usmażoną wyciągnąć i przełożyć na talerz. Masło stopić w rondlu, dodać obraną oraz pokrojoną drobno cebulę i zeszklić. Następnie dodać sok z limonki, szczyptę soli, dokładnie wymieszać i zalać rybę. Do potrawy dodać osączoną z zalewy białą kukurydzę. Całość posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy