Panga po peruwiańsku

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1416
Panga po peruwiańsku
fot. scaredy_kat / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g pangi mrożonej
  • 200 g białej kukurydzy w zalewie
  • 20 g masła
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 2 cebule
  • 2 liście sałaty
  • 1 łyżeczka ostrej, mielonej papryki
  • biały pieprz
  • sól
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Liście sałaty umyć, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Pangę rozmrozić, oprószyć pieprzem, solą, mieloną papryką i smażyć do miękkości z obu stron na rozgrzanej oliwie. Usmażoną wyciągnąć i przełożyć na talerz. Masło stopić w rondlu, dodać obraną oraz pokrojoną drobno cebulę i zeszklić. Następnie dodać sok z limonki, szczyptę soli, dokładnie wymieszać i zalać rybę. Do potrawy dodać osączoną z zalewy białą kukurydzę. Całość posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy