Boczek z jabłkiem i serem pleśniowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1208
Boczek z jabłkiem i serem pleśniowym
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g wędzonego boczku
  • 30 g sera pleśniowego Brie
  • 2 jabłka
  • 2 pomidory
  • 1 sałata

Opis przygotowania:

Jabłka oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Jabłka pokroić w cienkie plastry i dodać do sałaty. Ser pleśniowy pokroić w plastry i dodać do składników. Boczek pokroić w kostkę, następnie przełożyć na rozgrzana patelnię bez tłuszczu, smażyć na rumiany kolor i dodać do całości. Wszystko udekorować pokrojonym pomidorem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy