Szparagi z boczkiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Szparagi z boczkiem

    Dodane przez: wd2005

    Kent Wang / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 20 dag wędzonego boczku w plastrach
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 1 kg szparagów zielonych
  • gałązka jarmużu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Szparagi umyć, odciąć końcówki, zalać 1,5 l lekko osolonej wody, po czym ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie owinąć je w plastry boczku, przełożyć na rozgrzaną oliwę na patelni i smażyć pod przykryciem do czasu, aż boczek się przyrumieni. Gotowe ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Całość polać keczupem i udekorować gałązką jarmużu oraz dowolnym kwiatem.

0 komentarzy

Podobne przepisy