Szparagi z boczkiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2219
Szparagi z boczkiem
fot. Kent Wang / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 20 dag wędzonego boczku w plastrach
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 1 kg szparagów zielonych
  • gałązka jarmużu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Szparagi umyć, odciąć końcówki, zalać 1,5 l lekko osolonej wody, po czym ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie owinąć je w plastry boczku, przełożyć na rozgrzaną oliwę na patelni i smażyć pod przykryciem do czasu, aż boczek się przyrumieni. Gotowe ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Całość polać keczupem i udekorować gałązką jarmużu oraz dowolnym kwiatem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów