Zupa z bryndzy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1945

Składniki:

  • 2 l wody
  • 2 cebule
  • 200 g bryndzy
  • 4 kromki chleba razowego
  • 0,5 l śmietany
  • 1,5 łyżki smalcu
  • 1 łyżka czerwonej papryki
  • pieprz, sól
  • 1 łyżka kminku

Opis przygotowania:

Cebulę pokroić w talarki i gotować razem papryką, aż zmięknie cebula. W trakcie gotowania dodać sól, pieprz i kminek. Do osobnego naczynia wsypać pokrojoną bryndzę w kostkę i zalać śmietaną, dobrze wymieszać. Do bryndzy wlać wywar z cebuli i wrzucić pokrojone kromki chleba. Całość podawać z posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy