Zupa z bryndzy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3498

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 2 l wody
  • 2 cebule
  • 200 g bryndzy
  • 4 kromki chleba razowego
  • 0,5 l śmietany
  • 1,5 łyżki smalcu
  • 1 łyżka czerwonej papryki
  • pieprz, sól
  • 1 łyżka kminku

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w talarki i gotować razem papryką, aż zmięknie cebula. W trakcie gotowania dodać sól, pieprz i kminek. Do osobnego naczynia wsypać pokrojoną bryndzę w kostkę i zalać śmietaną, dobrze wymieszać. Do bryndzy wlać wywar z cebuli i wrzucić pokrojone kromki chleba. Całość podawać z posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy