Ricotta z ziołami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2560

Składniki:

  • 250 g sera ricotta
  • 1 łyżka pietruszki świeżo posiekanej
  • 1 łyżka posiekanej cebulki perłowej
  • 1 łyżka posiekanego tymianku
  • 8 listków bazylii drobno pokrojonych
  • 3 liście laurowe
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1/2 ząbku czosnku drobno pokrojonego
  • sól
  • pieprz czarny, świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Ricottę wymieszać w misce wraz z pietruszką, tymiankiem i bazylią. Dodać liście laurowe, czosnek, kminek, sól, pieprz i jeszcze raz wymieszać. Zostawić na ok. godzinę w lodówce. Po tym czasie wyciągnąć liście laurowe i podawać z pieczywem.

Autor: magdam

0 komenatrzy

Podobne przepisy