Łosoś z oliwkami i buraczkami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 30 g wędzonego łososia
  • 4 czerwone buraczki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka oliwek zielonych w zalewie
  • pęczek koperku
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Buraczki umyć, zalać 1 l wody i ugotować do miękkości ze skórą. Następnie odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i oprószyć szczyptą białego pieprzu. Oliwki osączyć z zalewy, przekroić na połowy i dodać do buraczków Następnie oba składniki przełożyć na łyżki do przystawek. Łososia pokroić na małe kawałeczki i dodać do całości. Wszystko udekorować zielonym koperkiem i polać oliwą z oliwek.

0 komentarzy

Podobne przepisy