Brownie z awokado

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3668
Brownie z awokado
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g cukru
  • 200 g masła
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 100 g mąki
  • 100 g cukru pudru
  • 15 g tłuczonych orzechów włoskich
  • 4 jajka
  • 2 awokado
  • szczypta soli
  • 1 arkusz papieru do pieczenia

Opis przygotowania:

Awokado umyć, obrać ze skóry, usunąć pestkę i zmiksować miąższ z cukrem pudrem. Czekoladę oraz masło pokroić drobno i razem rozpuścić na jednolitą masę na małym ogniu. Jajka wbić do miski, następnie zmiksować z cukrem, mąką i szczyptą soli, po czym dodać do rozpuszczonego masła z czekoladą i razem zmiksować. Do zmiksowanych składników wsypać tłuczone orzechy włoskie i dokładnie wymieszać. Następnie całość przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec przez 15 minut. Gotowe wyciągnąć, przestudzić i nałożyć na nie zmiksowane awokado z cukrem pudrem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów