Wołowina z dorszem w sosie pomidorowym

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g wołowiny bez kości
  • 200 ml gotowego sosu pomidorowego
  • 40 g dorsza mrożonego
  • 6 łyżek oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 brokuł
  • 1 kalafior
  • 1 łyżeczka sezamu
  • 0,5 szklanki białego wina wytrawnego
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Wołowinę umyć, pokroić na porcje, natrzeć pieprzem oraz solą i zrumienić na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Następnie wlać wino, dodać pokrojony drobno czosnek i dusić do miękkości mięsa. Gotowe przełożyć na talerz. Dorsza rozmrozić, natrzeć pieprzem oraz solą, posypać szczypiorkiem drobno pokrojonym i smażyć na patelni na 3 łyżkach mocno rozgrzanego oleju na rumiany kolor. Usmażonego ściągnąć z ognia i wyłożyć na mięso. Kalafiora oraz brokuła podzielić na różyczki, zalać 2 l lekko osolonej wody, ugotować razem do miękkości, odcedzić i dodać do potrawy. Sos pomidorowy podgrzać w rondelku, po czym dodać do reszty składników. Całość posypać sezamem.

0 komentarzy

Podobne przepisy