Asparagi alla milanese

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2175
Asparagi alla milanese
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 szparagi zielonych
  • 2 jajka
  • 5 dag tartego parmezanu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Szparagi umyć, odciąć końcówki, zalać 1 l lekko osolonej wody i odcedzić. Dwa z nich przełożyć na talerz, a dwa kolejne pokroić drobno, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, po czym zmiksować mikserem i wyłożyć na szparagi na talerzu. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, wbić jajka i smażyć na małym ogniu do czasu, aż się zetną. Potem ściągnąć z ognia i dodać do składników. Całość oprószyć pieprzem oraz solą i posypać tartym parmezanem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów