Asparagi alla milanese

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 4 szparagi zielonych
  • 2 jajka
  • 5 dag tartego parmezanu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Szparagi umyć, odciąć końcówki, zalać 1 l lekko osolonej wody i odcedzić. Dwa z nich przełożyć na talerz, a dwa kolejne pokroić drobno, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, po czym zmiksować mikserem i wyłożyć na szparagi na talerzu. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, wbić jajka i smażyć na małym ogniu do czasu, aż się zetną. Potem ściągnąć z ognia i dodać do składników. Całość oprószyć pieprzem oraz solą i posypać tartym parmezanem.

0 komentarzy

Podobne przepisy