Krewetki grillowane z majonezem i rzodkiewką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1914
Krewetki grillowane z majonezem i rzodkiewką
fot. Ron Diggity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 8 mrożonych krewetek
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek świeżej bazylii
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i nabić na patyczki szaszłykowe. Warzywa umyć i osączyć z wody. Bazylię pokroić drobno, dodać do niej 4 łyżki oliwy z oliwek, doprawić pieprzem oraz solą, wymieszać i przełożyć na talerz. Nadziane krewetki oprószyć solą i pieprzem, polać 2 łyżkami oliwy z oliwek i zrumienić na rozpalonym grillu z obu stron. Następnie przełożyć je na talerz z oliwą. Na krewetki położyć majonez i pokrojoną w plastry rzodkiewkę. Całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów