Migas

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 20 dag tofu
  • 2 jajka
  • 2 czerwone papryki chili
  • 2 placki tortilli
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 1 łyżka kukurydzy w zalewie
  • sól
  • pieprz
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobna kostkę. Tofu pokroić w cienkie plastry. Tortillę pokroić na kawałki. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni, dodać do niego cebulę i zeszklić. Do cebuli dodać paprykę, kukurydzę, tofu oraz tortillę. Oprószyć pieprzem i solą, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na małym ogniu. Jajka wbić do miski, roztrzepać widelcem, po czym wlać do składników, dodać natkę zielonej pietruszki i dokładnie wymieszać. Całość smażyć do czasu, aż jajka się lekko zetną.

0 komentarzy