Enchiladas bananowe

wd2005

Autor:

Przepisów: 3495

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 4 banany
  • 4 placki tortilli
  • 5 dag tartego żółtego sera
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki łagodnego keczupu
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania

Banany oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Banany obrać ze skóry, odciąć końcówki i przekroić na połowy. Każdy placek tortilli smażyć na patelni na jednej łyżce oliwy z oliwek przez 30 sekund. Następnie ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i zawinąć w nie przekrojone banany. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, wysmarować łagodnym keczupem, posypać tartym żółtym serem i mieloną papryką chili. Potem wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 stopni i piec do czasu, aż ser całkowicie się rozpuści. Wtedy wyciągnąć, przestudzić, przełożyć na talerz, dodać śmietanę i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy