Rzymska sałata z grilla

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 rzymska sałata
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 1 główka czosnku
  • pęczek zielonej natki pietruszki
  • 0,5 szklanki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 1 arkusz folii aluminiowej

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę rzymską podzielić na liście i przełożyć na folię aluminiową. Na sałatę przełożyć osączone z zalewy kapary, obrany i pokrojony drobno czosnek oraz natkę zielonej pietruszki. Następnie oprószyć pieprzem i solą. Całość zalać oliwą z oliwek, postawić na rozpalonym grillu i grillować do czasu, aż sałata się przyrumieni.

0 komentarzy

Podobne przepisy