Ziti z w sosie pietruszkowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1912
Ziti z w sosie pietruszkowym
fot. ilovemypit / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu ziti
  • 20 dag zielonych szparagów
  • 15 dag orzechów włoskich
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 pęczki zielonej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody , ugotować do miękkości i odcedzić. Warzywa umyć i osączyć z wody. Natkę pietruszki drobno posiekać. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać obrany oraz przepuszczony przez praskę czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać tłuczone orzechy włoskie, natkę zielonej pietruszki, szparagi oraz gotowany makaron. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać, smażyć przez 1,5 minuty, po czym wszystko ściągnąć z ognia i przełożyć do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów