Tofu w sosie sojowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1597
Tofu w sosie sojowym
fot. Ron Diggity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml gotowego sosu sojowego (jasnego)
  • 50 ml mleka sojowego
  • 40 g tofu
  • 15 dag tartego parmezanu
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1 pęczek szczypiorku
  • oliwa do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Tofu pokroić w kostkę i namoczyć z mleku sojowym. Następnie oprószyć kaszą manną i smażyć na złoty kolor w mocno rozgrzanej, głębokiej oliwie. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć do miseczki. Całość posypać tartym parmezanem, zalać sosem sojowym i posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy