Tofu w sosie sojowym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 ml gotowego sosu sojowego (jasnego)
  • 50 ml mleka sojowego
  • 40 g tofu
  • 15 dag tartego parmezanu
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1 pęczek szczypiorku
  • oliwa do głębokiego smażenia

Opis przygotowania

Tofu pokroić w kostkę i namoczyć z mleku sojowym. Następnie oprószyć kaszą manną i smażyć na złoty kolor w mocno rozgrzanej, głębokiej oliwie. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć do miseczki. Całość posypać tartym parmezanem, zalać sosem sojowym i posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy