Czekoladowe myszy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 12 wisienek koktajlowych z ogonkami
  • 12 draży czekoladowych
  • 5 dag migdałów
  • 1 arkusz papieru do pieczenia

Opis przygotowania

Migdały przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 30 sekund. Następnie ściągnąć z ognia i ostrym nożem pociąć je w plastry. Papierem do pieczenia wyłożyć tackę. Na papier położyć wisienki koktajlowe i przyłożyć do nich draże czekoladowe (od strony przeciwnej do ogonków). Czekoladę gorzką pokruszyć na drobne kawałeczki, przełożyć do rondla i rozpuścić na małym ogniu. Zalać nią wisienki koktajlowe z drażami. (końcówka draży powinna być widoczna). Następnie dwoma kawałkami migdałów uformować uszy myszy. Całość włożyć do lodówki i trzymać do czasu, aż czekolada zastygnie.

0 komentarzy

Podobne przepisy