Czekoladowe myszy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1649
Czekoladowe myszy
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 12 wisienek koktajlowych z ogonkami
  • 12 draży czekoladowych
  • 5 dag migdałów
  • 1 arkusz papieru do pieczenia

Opis przygotowania:

Migdały przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 30 sekund. Następnie ściągnąć z ognia i ostrym nożem pociąć je w plastry. Papierem do pieczenia wyłożyć tackę. Na papier położyć wisienki koktajlowe i przyłożyć do nich draże czekoladowe (od strony przeciwnej do ogonków). Czekoladę gorzką pokruszyć na drobne kawałeczki, przełożyć do rondla i rozpuścić na małym ogniu. Zalać nią wisienki koktajlowe z drażami. (końcówka draży powinna być widoczna). Następnie dwoma kawałkami migdałów uformować uszy myszy. Całość włożyć do lodówki i trzymać do czasu, aż czekolada zastygnie.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów