Psito ziemniaczane z boczkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2042
Psito ziemniaczane z boczkiem
fot. erin.kkr / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 10 dag boczku wędzonego
  • 25 dag kurek solonych lub pieczarek (niekoniecznie)
  • 1 kg ziemniaków
  • 10 dag keczupu
  • 3-4 białka
  • 5 dag kaszy manny
  • sól i pieprz do smaku
  • tłuszcz

Opis przygotowania:

Boczek pokrój w kostkę, częściowo stop. Grzyby opłucz, pokrój, dodaj do boczku, duś kilka minut. Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o drobnych otworach, odciśnij, połącz z kurkami, keczupem, ubitą pianą z białek oraz kaszą, dopraw do smaku. Przełóż do okrągłych foremek wysmarowanych tłuszczem i upiecz.

Autor: plateau

0 komenatrzy

Podobne przepisy